Även om Linköping är en trevlig stad så kan det vara trevligt att ge sig ut på äventyr. Det finns som sagt mycket att göra och uppleva i staden men man kanske ibland blir sugen på något annat. Då är det tur att det finns andra ställen att besöka. Både i närområdet men också i andra länder.

Flyg från Linköping

Skulle du vilja bege dig längre än till Norrköping, Motala eller någon annat närliggande ställe så går det att ta sig till andra platser i Europa med direktflyg från Linköping. Amsterdam är en av orterna som man kan flyga direkt från Linköpings flygplats med flygbolaget KLM. Tidigare så har det funnits direktflyg till Prag men på grund av förändringar hos flygbolaget som trafikerat Prag så är det ett uppehåll för tillfället.

Upplev Amsterdam

Amsterdam är Nederländernas största stad likväl huvudstad och här finns det massor att uppleva. Det som en gång räknades som Europas mest liberala stad så börjar turisterna strunta i Red Light District och besöka staden för dess kanaler och många museum. Pittoreska miljöer som man gärna hyr en cykel för att få uppleva. Det är en mysig stad med kullerstensgator och jämte kanalerna så hittar du både butiker, caféer och museer.

Ta en weekendresa

Under en weekend så hinner du med relativt mycket. Upp till 50 olika typer av museer finns att välja bland och förutom detta hittar du ett stort utbud av butiker längst PC Hooftstraat med butiker i olika prisklasser. Likväl som du kan välja att äta på någon av de exklusiva restauranger som finns så kan du välja att äta en god korv vid närmaste kiosk. Förutom öl så är Amsterdam och Nederländerna kända för sina choklad och goda ostar.